Актуално

Инструктаж за безопасността през лятната ваканция и опасностите при къпане и плуване


2 ЮНИ – ПАТРОНЕН ПРАЗНИК НА УЧИЛИЩЕТО

На 2 юни отбелязваме Деня на Христо Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България.

На този ден честваме и патронния празник на нашето училище.

Празникът започна с презентация за живота и делото на големия публицист и революционер. На сцената в училищния двор звучаха стиховете на Христо Ботев. Революционните песни допълваха празничната обстановка. А подготвената викторина за живота и делото на революционера провери знанията на учениците и им донесе много приятни награди. Приятелската среща по футбол бе наситена с много емоции, а победителят получи заслужено награда.

В 12 часа с едноминутно мълчание всички отдадоха почит на загиналите за свободата на България и на големия революционер Христо Ботев.

Галерия


СПОРТЕН ПРАЗНИК

На 26 май 2023 година се проведе спортен празник в нашето училище. Празникът протече с приповдигнато настроение, усмивки и страхотни преживявания.

За начало, преди да започне състезателната програма, ученици, учители и гости на празника изиграха едно българско хоро. На музикален фон продължи целия ден.

Спортната програма започна с демонстративен мач на отборите по баскетбол и футбол с ръководител г-н Димитров.

Спортните занимания бяха съобразени с възрастовата група на учениците. Начален етап се посвети на щафетни и подвижни игри. Най – емоционална се оказа срещата между сборните отбори при дърпане на въже.

В края на спортния ден на най – отличилите се спортисти в съответните възрастови групи бяха връчени награди за спортни постижения.

Галерия


ПРОЛЕТНО ПОЧИСТВАНЕ

И тази година учениците от нашето училище поеха инициатива да освежат двора на своето училище.

Разделени на групи по класове, с много ентусиазъм и добро настроение, те прекопаха градинките, почистиха спортната площадка, окопаха и варосаха дръвчетата в двора.

Със своята всеотдайност, учениците доказаха, че нашето училище е нашият дом.

Поддържайки материалната база, създаването на красиви кътчета в двора и грижата за тях, допринасят за естетическото възпитание на учениците, а включването им в този процес формира чувство за отговорност и грижа за околната среда.

Галерия


СЕДМИЦА НА МОЕТО УЧИЛИЩЕ

От 3 до 7 април се проведоха разнообразие от инициативи посветени на „Седмица на моето училище“.

Седмицата започна с инициатива свързана с озеленяване на училищния двор. В деня на събитието възпитани от 5,6 и 7 клас получиха предварително различни растителни видове, които трябваше да аранжират в алпинеума заедно със своите родители и учители. Съвместно с представители на ДГС – Невестино бяха засадени и фиданки. Идеята  на мероприятието е учениците да полагат грижи за растенията  и занапред във времето.

В „Седмица на моето училище“ учениците от начален курс се включиха в инициативата за събиране на пластмасови капачки. Малките ученици отговорно събираха капачки с помощта на своите родители в продължение на четири месеца. Успяха да напълнят шест пластмасови туби, които ще бъдат занесени на обособените места за кампанията „Капачки за бъдеще“.

Третата инициатива в“Седмицата на моето училище“ бе свързана с професионалното ориентиране. На място в училището дойдоха видни представители от кв.“Изток“, гр. Кюстендил. Родители и ученици задаваха въпроси, които провокираха много усмивки, невероятни емоции и любопитство.

Галерия


ТВОРЧЕСКА ИЗЯВА ПО НАЦИОНАЛНА ПРОГРАМА „ЗАЕДНО В ИЗКУСТВАТА И СПОРТА“

На 4 април 2023 година в сградата на Общински драматичен театър – Кюстендил , се проведе творческа изява на ученическите групи от община Кюстендил и община Невестино. В залата присъстваха представители на РУО – Кюстендил, родители, жители и гости на града.

От нашето училище участие взеха Вокална група с ръководител Милчо Любенов и Танцов състав с ръководител Тони Кенов.

Творческите дейности, залегнали в дейностите по програмата, допринасят за стимулиране  на талантите на учениците, за повишаване на тяхната мотивация, за развиване на танцовото и музикално изкуство в училище.

Учениците ни се представиха достойно и успяха да доставят истинско емоционално удоволствие с атрактивните си изпълнения.

Галерия

 

Откриване на нов физкултурен салон в училище

Днес – 07.02.2023 година официално бе открит новият физкултурен салон на ОУ „Христо Ботев“, с. Невестино - дълго чакана придобивка, която ще радва ученици и учители.

С питка и мед бяха посрещнати гостите на събитието – Александър Пандурски, областен управител на Кюстендилска област, бивши учители и ученици, местни общественици, родители.

Директорът на училището Валери Стоилов се обърна към всички присъстващи и ги поздрави с „Добре дошли“ на събитието. С гордост разказа за уникалното съоръжение, което напълно съответства на потребностите на учениците и отговаря на всички изисквания за провеждане на учебните часове по физическо възпитание и спорт. Преди да стане този прекрасен физкултурен салон, помещението е било склад за стари и бракувани вещи. Целият колектив запретнал ръкави и след като е опразнено, започва ремонтът, средствата  за който изцяло са от бюджета на училището.Така директорът представи началото на процеса.

Към днешна дата физкултурният салон е с чисто нова износоустойчива настилка, шпакловани и боядисани стени, нови санитарни възли и нови енергоефективни осветителни тела.

Физкултурният салон е оборудван с фитнес уреди, има съоръжения за баскетбол и футбол.

Изградени са съблекални за момичета и момчета, стая за преподавателя.

По думите на  г-н Пандурски , добрият стопанин личи и от цялостната визия на учебното заведение. Похвално е, че в трудни времена като тези, директорът е успял създаде модерното съоръжение, да освежи всяка класна стая, коридори и училищния двор.

Като част от тържественото откриване  във физкултурния салон се проведе кратка литературно – музикална програма. Гостите станаха свидетели на петминутен баскетболем мач и футбол . За гостите имаше подготвен коктейл.

Галерия


Спортен празник в училище

Много усмивки и страхотни преживявания донесе спортният празник на нашето училище. В него взеха участие всички ученици от 1.- 7. клас. Учениците от начален етап се състезаваха в разнообразни щафетни игри и показаха отлични умения и способности като бягаха, носеха топка и дърпаха въже. На спортната площадка се проведе футболен турнир. Ученици от всички класове играха тенис на маса. За доброто настроение на спортисти и зрители звучеше музика, която допълнително допринесе за веселите емоции и настроение.

Галерия


Информация

 

 

Контакти