Актуално

ПЪРВА ПРОЛЕТ, ЗДРАВЕЙ!

Основно училище „Христо Ботев” отбеляза настъпването на пролетта с поредица от мероприятия.

В деня на пролетта бе експонирана изложба с рисунки и картички на ученици под наслов „Първа пролет, здравей!”, свързана с темата за пролетта и предстоящите пролетни празници.

Като кулминация на проявите беше инициирана музикално – поетична програма с активното участие на ученици от начален и прогимназиален етап. Много вълнуващи емоции предизвикаха щафетните игри и състезанието по федербал.

Празникът продължи с рисунки на асфалт. Желаещите да рисуват превърнаха асфалта в платно и рисуваха под наслов „Първа пролет”.

Безпристрастно жури с председател г-н Валери Стоилов – директор на училището, оцени творбите и раздаде награди на най – отличилите се. А всички останали получиха поощрителни награди.

Г-н Стоилов поздрави учениците и техните учители с настъпването на пролетта като им пожела здраве и успехи в учебния процес.

Празникът завърши в двора на училището с кръшно българско хоро.

Галерия


 

ПОВОД ЗА ГОРДОСТ

Нашите възпитанички Илияна и Стефания Николаеви взеха участие и са сред победителите в Третия Национален конкурс „С България в сърцето“ 2024. Под вещото ръководство на г-н Милчо Любенов , момичетата изявиха своя талант и музикални способности.

Конкурсът се организира от Кметство Шипка по повод 3 март – Освобождението на България. Целта на конкурса е да разпали патриотични чувства у българските деца, да събуди у тях гордост и преклонение пред славното минало, пред красотата на родината и родния фолклор.

 

ГАЛЕРИЯ

 


Основно училище "Христо Ботев" възпитава учениците в родолюбие, разпалва у тях гордост и преклонение пред славното минало и великолепието на българската природа. При нас всеки ученик има уникалния шанс да се докосне до българския фолклор, до традициите и обичаите,  съхранили родината през вековете.

 

 16 НОЕМВРИ – МЕЖДУНАРОДЕН ДЕН НА ТОЛЕРАНТНОСТТА

На 16 ноември всяка година се отбелязва Международният ден на толерантността. Традиция, която води началото си с приемането на Декларация за принципите на толерантността, утвърдена на Общо събрание на ООН през 1996г. Толерантност – това е хармония в многообразието.

В нашето училище по класове и групи за целодневно обучение се организираха беседи. Децата разбраха, че толерантността е уважение, приемане и разбиране на хора от различни култури и проява на търпимост към чуждо мнение, поведение, желания, интереси и цели. В творчески работилници учениците нарисуваха плакати, картички и постери. Създадоха цветни градини на доброто, дървета с послания, кутии със златни правила, къщичка на доброто.

 През целия ден ученици и учители писаха и получаваха позитивни послания. 

ЗАЩОТО ТОЛЕРАНТНОСТТА – ТОВА Е  ДА БЪДЕШ ЧОВЕК!

Галерия


Инструктаж за безопасността през лятната ваканция и опасностите при къпане и плуване


2 ЮНИ – ПАТРОНЕН ПРАЗНИК НА УЧИЛИЩЕТО

На 2 юни отбелязваме Деня на Христо Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България.

На този ден честваме и патронния празник на нашето училище.

Празникът започна с презентация за живота и делото на големия публицист и революционер. На сцената в училищния двор звучаха стиховете на Христо Ботев. Революционните песни допълваха празничната обстановка. А подготвената викторина за живота и делото на революционера провери знанията на учениците и им донесе много приятни награди. Приятелската среща по футбол бе наситена с много емоции, а победителят получи заслужено награда.

В 12 часа с едноминутно мълчание всички отдадоха почит на загиналите за свободата на България и на големия революционер Христо Ботев.

Галерия


СПОРТЕН ПРАЗНИК

На 26 май 2023 година се проведе спортен празник в нашето училище. Празникът протече с приповдигнато настроение, усмивки и страхотни преживявания.

За начало, преди да започне състезателната програма, ученици, учители и гости на празника изиграха едно българско хоро. На музикален фон продължи целия ден.

Спортната програма започна с демонстративен мач на отборите по баскетбол и футбол с ръководител г-н Димитров.

Спортните занимания бяха съобразени с възрастовата група на учениците. Начален етап се посвети на щафетни и подвижни игри. Най – емоционална се оказа срещата между сборните отбори при дърпане на въже.

В края на спортния ден на най – отличилите се спортисти в съответните възрастови групи бяха връчени награди за спортни постижения.

Галерия


ПРОЛЕТНО ПОЧИСТВАНЕ

И тази година учениците от нашето училище поеха инициатива да освежат двора на своето училище.

Разделени на групи по класове, с много ентусиазъм и добро настроение, те прекопаха градинките, почистиха спортната площадка, окопаха и варосаха дръвчетата в двора.

Със своята всеотдайност, учениците доказаха, че нашето училище е нашият дом.

Поддържайки материалната база, създаването на красиви кътчета в двора и грижата за тях, допринасят за естетическото възпитание на учениците, а включването им в този процес формира чувство за отговорност и грижа за околната среда.

Галерия


СЕДМИЦА НА МОЕТО УЧИЛИЩЕ

От 3 до 7 април се проведоха разнообразие от инициативи посветени на „Седмица на моето училище“.

Седмицата започна с инициатива свързана с озеленяване на училищния двор. В деня на събитието възпитани от 5,6 и 7 клас получиха предварително различни растителни видове, които трябваше да аранжират в алпинеума заедно със своите родители и учители. Съвместно с представители на ДГС – Невестино бяха засадени и фиданки. Идеята  на мероприятието е учениците да полагат грижи за растенията  и занапред във времето.

В „Седмица на моето училище“ учениците от начален курс се включиха в инициативата за събиране на пластмасови капачки. Малките ученици отговорно събираха капачки с помощта на своите родители в продължение на четири месеца. Успяха да напълнят шест пластмасови туби, които ще бъдат занесени на обособените места за кампанията „Капачки за бъдеще“.

Третата инициатива в“Седмицата на моето училище“ бе свързана с професионалното ориентиране. На място в училището дойдоха видни представители от кв.“Изток“, гр. Кюстендил. Родители и ученици задаваха въпроси, които провокираха много усмивки, невероятни емоции и любопитство.

Галерия


ТВОРЧЕСКА ИЗЯВА ПО НАЦИОНАЛНА ПРОГРАМА „ЗАЕДНО В ИЗКУСТВАТА И СПОРТА“

На 4 април 2023 година в сградата на Общински драматичен театър – Кюстендил , се проведе творческа изява на ученическите групи от община Кюстендил и община Невестино. В залата присъстваха представители на РУО – Кюстендил, родители, жители и гости на града.

От нашето училище участие взеха Вокална група с ръководител Милчо Любенов и Танцов състав с ръководител Тони Кенов.

Творческите дейности, залегнали в дейностите по програмата, допринасят за стимулиране  на талантите на учениците, за повишаване на тяхната мотивация, за развиване на танцовото и музикално изкуство в училище.

Учениците ни се представиха достойно и успяха да доставят истинско емоционално удоволствие с атрактивните си изпълнения.

Галерия

 

Откриване на нов физкултурен салон в училище

Днес – 07.02.2023 година официално бе открит новият физкултурен салон на ОУ „Христо Ботев“, с. Невестино - дълго чакана придобивка, която ще радва ученици и учители.

С питка и мед бяха посрещнати гостите на събитието – Александър Пандурски, областен управител на Кюстендилска област, бивши учители и ученици, местни общественици, родители.

Директорът на училището Валери Стоилов се обърна към всички присъстващи и ги поздрави с „Добре дошли“ на събитието. С гордост разказа за уникалното съоръжение, което напълно съответства на потребностите на учениците и отговаря на всички изисквания за провеждане на учебните часове по физическо възпитание и спорт. Преди да стане този прекрасен физкултурен салон, помещението е било склад за стари и бракувани вещи. Целият колектив запретнал ръкави и след като е опразнено, започва ремонтът, средствата  за който изцяло са от бюджета на училището.Така директорът представи началото на процеса.

Към днешна дата физкултурният салон е с чисто нова износоустойчива настилка, шпакловани и боядисани стени, нови санитарни възли и нови енергоефективни осветителни тела.

Физкултурният салон е оборудван с фитнес уреди, има съоръжения за баскетбол и футбол.

Изградени са съблекални за момичета и момчета, стая за преподавателя.

По думите на  г-н Пандурски , добрият стопанин личи и от цялостната визия на учебното заведение. Похвално е, че в трудни времена като тези, директорът е успял създаде модерното съоръжение, да освежи всяка класна стая, коридори и училищния двор.

Като част от тържественото откриване  във физкултурния салон се проведе кратка литературно – музикална програма. Гостите станаха свидетели на петминутен баскетболем мач и футбол . За гостите имаше подготвен коктейл.

Галерия


Спортен празник в училище

Много усмивки и страхотни преживявания донесе спортният празник на нашето училище. В него взеха участие всички ученици от 1.- 7. клас. Учениците от начален етап се състезаваха в разнообразни щафетни игри и показаха отлични умения и способности като бягаха, носеха топка и дърпаха въже. На спортната площадка се проведе футболен турнир. Ученици от всички класове играха тенис на маса. За доброто настроение на спортисти и зрители звучеше музика, която допълнително допринесе за веселите емоции и настроение.

Галерия


Информация

 

 

Контакти