Иновации в училище

Урок по родолюбие в навечерието на 2 юни

Учениците от трети и четвърти и техните учители г-жа А.Ангелова и г-жа М.Паунова изнесоха иновативен урок като сляха литература, музика, изобразително изкуство.

Двете учителки запознаха учениците с  интересни факти от живота и дейността на великия поет и революционер Христо Ботев, както и отражението на образа му в българското изобразително изкуство – портрети, картини и скулптури.

Виртуалната екскурзия започна със стъпването на Ботевите четници на Козлодуйския бряг и кораба „Радецки“.

На фона на стихотворението „Хайдути“ и революционни песни група ученици рисуваха моменти от живота и делото на Христо Ботев. Рисунките бяха представени на изложба по повод празника.

Екип от ученици под ръководството на г-жа Ангелова изработи лапбук на тема: „ 2 юни – денят на Христо Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България.

Когато предметите се слеят в едно, учениците получават трайни знания по интересен и ефективен начин, а емоциите са положителни.

 

 

 

Златна есен в първи и втори клас

Учениците от първи и втори клас с ръководители г-жа Н. Траянова и г-жа Б.Чакърова в началото на учебната година проведоха иновативен урок на тема „Есен“.

Урокът преплете учебните предмети литература, български език, музика. Разнообразието от дейности предзвика интерес у учениците. Те показаха своите умения по четене, оцветяване, пеене и танци.

Златната есен  изписа много усмивки по лицата на учениците, а те я представиха като русокоса красавица, която шета по Земята.

С много песни и танци по време на часа, учениците си припомниха за промените в природата и живота на хората, които настъпват през този сезон.

Целта на урока бе да възпита любов и уважение към природата, грижа и внимание към всичко живо.

 Учебният час завърши с усмивка и много положителни емоции за учители и ученици.

 

 

 

 

Горичка в количка

По инициатива на Югозападно държавно предприятие за учениците от трети и четвърти клас беше изнесен урок за запознаване на децата с професията лесовъд, дейностите в горите и промените в климата.

"Горичка в количка" е мястото, където модерните будители Кирил Иванов- директор на ДГС - Невестино и Емилия Иванова - горски педагог разказаха по атрактивен начин за промените, свързани с климата.

Чрез разнообразни образователни игри, учениците получиха ценни съвети, защо е необходимо опазване на природата и какви са последиците от дейността на хората.

На учениците бяха раздадени семенца от смърч, които да засадят сами вкъщи и да се грижат за растенията.

 

 

Информация

 

 

Контакти